O-koodi

Antioksidanttista ravintoa

About Minna ja O-koodi

Kirjoittaja on nuori aikuinen nainen. Kauneuden ja hyvinvointialan yrittäjä sekä ravitsemustieteen opiskelija.  Kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Ravinnosta, liikunnasta, kauneuden – ja terveydenhoidosta sekä etiikasta. Hyvästä elämästä ja leivonnasta.

Uskon ettei absoluuttisia totuuksia ole. Omaani olen estotta valinnut parhaat palat useista eri teorioista, tieteista, tutkimuksista ja hutkimuksista. Vaikutteita O-koodissa on vähähiilihydraattisuudesta, glueteiinittomuudesta, paleosta, raaka-ravinnosta, ravitsemustieteestä, kiinalaisesta ravinto-opista, ayurvedasta, lähi- ja luomuruuasta.
Mielipiteilläni ei ole tieteellistä tutkimustaustaa. Usein se on osoittautunut jokatapauksessa yliarvostetuksi, joten, i fought law no one.

Kauneus ja ihonhoito ovat yksi suurimmista rakkauksistani ja ravintolla on siinä mitä suurimmassa määrin sormeensa piiraassa. Kuvio on mielestäni suhteellisen yksinkertainen. Ravinto=energia=solu=ihminen=elämä. Tai toisinpäin.

Tämän tieteistä olen valinnut uskoa. Antioksidantit ovat yhdisteitä jotka estävät toisten yhdisteiden haitallisia vaikutuksia. Biologisissa järjestelmissä antioksidantit suojaavat soluja oksidatiivisen stressin liialliselta hapettavalta vaikutukselta. Elimistö kykenee muodostaa osan antioksidanteista itse. Osan meidän tulee saada ravinnosta. Ravinnosta saatavia antioksdantteeja on runsaasti kasvikunnan tuotteissa. Mm. vitamiinit, hivenaineet ja flavonoidit ovat antioksidantteja.

Orac-value/orac-arvo (oxygen radical absorbance capacity)  on tapa mitata ravinnon antioksidanttipitoisuutta. USDA (United states department of agriculture) julkaisi vuonna 2010 listan korkean Orac-arvon ravintoaineista. 2012  lista vedettiin pois sillä elitarvike- ja lisäravinneteollisuusyritykset käyttivät sitä häpeilemättömästi hyödykseen markkinoinnissa. Mittaustapoja on monia ja standardit puuttuvat. Näyttöä siitä,  toimiiko jokin ravinto-aine samanlailla ihmiselimistössä kun laboratoriotesteissä odotellaan yhä.
Yhtä kaikki Orac-arvossa on paljon hyvää, hyödyllistä ja oikeastaan itsestään selvää. Harvoin keksimme pyörää uudestaan.

Resepteissäni olen pyrkinyt valitsemaan raaka-aineiksi rusinat pullasta. Mahdollisimman hyvät, terveelliset ja ravinteikkaat ravinto-aineet mitkä useimmat ensimmäisesä kappaleessa luetelluista koulukunnista allekirjoittavat. Tällä hetkellä epätieteelliseksi todettua Orac-arvoa hyödyntäen.

Rakkaudella

Minna

minna.forsstrom@mnbw.fi
p. 046 877 2242

 

 

3 thoughts on “About Minna ja O-koodi

  1. Tästä tulee vielä upea blogi! Go girl! Ja ne sun Kuukit on nameja!

  2. Mahtavaa!!! Allekirjoitan niin tuon sinun esittelyn, kuullosti melkein ku minua oltais esitelty. Jään seuraamaan takuulla :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Seuraa

Get every new post delivered to your Inbox.

Liity 48 muun seuraajan joukkoon